Οριστική λύση στη Ραγάδα Πρωκτικού Δακτυλίου

 με την υπερσύγχρονη τεχνολογία J Plasma

Η ραγάδα πρωκτικού δακτυλίου είναι μια επώδυνη κατάσταση που αφορά τις παθήσεις του πρωκτού.

Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα “σκίσιμο” στον βλεννογόνο και στο δέρμα του πρωκτού και λύση της συνέχειας αυτού,  που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τοπικού έλκους, το οποίο οδηγεί σε πολύ επώδυνη κατάσταση κατά την διάρκεια της κένωσης αλλά και ώρες μετά από αυτή.

Πώς δημιουργείται η Ραγάδα Πρωκτικού Δακτυλίου;

Χαρακτηριστικό της παθήσεως αυτής είναι ότι οι ασθενείς αποφεύγουν όσο μπορούν να πάνε για κένωση λόγω της οδυνηρής κατάστασης που αντιμετωπίζουν. Μπορεί να οφείλεται σε δυσκοιλιότητα ή ακόμα και σε έντονη υπερτονία του έσω σφιγκτήρα της περιοχής.

Συνεπώς, μια έντονη δυσκοιλιότητα με σκληρά κόπρανα είναι αιτία δημιουργίας ραγάδος.

Ποια είναι η τυπική συμπτωματολογία της πάθησης;

Συνήθως συνυπάρχει κνησμός και συνοδός αιμορραγία κατά την διάρκεια της κένωσης. Τα παραπάνω συμπτώματα συνυπάρχουν με έντονο αίσθημα πόνου.

Πώς γίνεται η διάγνωση της Ραγάδας Πρωκτικού Δακτυλίου;

Η διάγνωση είναι συνδυαστική. Γίνεται από το ιστορικό του ασθενούς, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από σαφές, και βεβαίως από την κλινική εξέταση.

Κατά την κλινική εξέταση, παρατηρούμε ένα έλκος στο έξω στόμιο του πρωκτού και πολλές φορές είναι τόσο βαθύ που βλέπουμε και τις ίνες του έσω σφιγκτήρα.

Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι κατά την κλινική εξέταση είναι λίαν επώδυνη η δακτυλική εξέταση ύπερθεν της ραγάδος και κυρίως κατά την 6η ώρα του πρωκτικού δακτυλίου. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των ραγάδων, το οποίο φτάνει μέχρι και το 90%.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τόσο επώδυνη πάθηση;

Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι συντηρητική με βελτίωση της διατροφής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των κενώσεων.

Στην συντηρητική αντιμετώπιση των ραγάδων του πρωκτού, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την τοπική εφαρμογή αλοιφών νιτρωδών. Και οι δυο μέθοδοι, βέβαια, έχουν φτωχά αποτελέσματα.

Μέχρι πρόσφατα, η μέθοδος εκλογής ήταν η χειρουργική πλάγια έσω σφιγκτηροτομή. Ωστόσο, με την πρόοδο της επιστήμης και της υψηλής τεχνολογίας στην υπηρεσία αυτής, εφαρμόσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο νοσοκομείο μας την μέθοδο θεραπείας της ραγάδας  με j-plasma!

Γιατί η μέθοδος j-plasma αποτελεί καινοτομία στην αντιμετώπιση της Ραγάδα Πρωκτικού Δακτυλίου;

Η τεχνολογία του JPlasma προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είμαστε η πρώτη κλινική που την φέραμε και στην Ελλάδα.

Συνδυάζει τη δράση RF συχνοτήτων και χρησιμοποιεί υψηλής ακρίβειας ενέργεια πλάσματος σε συνδυασμό με κρύο αέρα ηλίου.

Αρχικά, γίνεται ψεκασμός της ραγάδας με ειδικό υλικό (πλάσμα), το οποίο καταστρέφει τον ουλώδη ιστό και αποκαθιστά σιγά σιγά τη συνέχεια του βλεννογόνου χωρίς μείζων τραύμα. Η διαδικασία είναι γρήγορη και απόλυτα ακριβής.

Σε συνδυασμό με την ψυχρή αιμόσταση (cool coagulation), η μέθοδος αυτή οδηγεί σε θεραπεία της ραγαδος ανώδυνα και οριστικά.

Η επέμβαση γίνεται με μέθη και ήπια αναισθησία αναισθησία από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο και στη βάση της κλινικής ημέρας (one day clinic).

Έτσι, αποφεύγουμε τραυματισμό της περιοχής, όπως οι προγενέστερες χειρουργικές μέθοδοι και έναν βαθμό ακράτειας που δημιουργούσαν αυτές για κάποιες εβδομάδες ή και μήνες. Έτσι, ελαχιστοποιείται ο πόνος, ενώ ο ασθενής μπορεί να επανέλθει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Δείτε πώς γίνεται η επέμβαση:

Αντιμετώπιση ραγάδας δακτυλίου με JPlasma

Γιατί να εμπιστευθείτε την Κλινική Παθήσεων Πρωκτού του Ιατρικού Αθηνών;

Η Κλινική Παθήσεων Πρωκτού του Ιατρικού Αθηνών είναι μια απόλυτα εξειδικευμένη κλινική για τις παθήσεις του πρωκτού. Απαρτίζεται από μια άκρως εξειδικευμένη ομάδα, η οποία διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία, έχοντας χειρουργήσει πληθώρα περιστατικών.

Ποιοι είμαστε

O Δρ. Αναστάσιος Καρανδρέας είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Παθήσεων Πρωκτού του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχοντας κάνει το πτυχιακό του έτος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard, Boston USA.

Κλείστε το ραντεβού σας

Στο υπερσύγχρονο Κέντρο Παθήσεων Πρωκτού με τον Ιατρό Δρ. Αναστάσιο Καρανδρέα

Επείγουσα ανάγκη

+30 6944789999