Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περιεδρικό Συρίγγιο – Περιεδρικό Απόστημα

syri

Οι δύο αυτές παθολογικές κλινικές οντότητες περιγράφονται μαζί καθότι συνήθως το περιεδρικό συρίγγιο είναι η κατάληξη ενός περιεδρικού αποστήματος που μετά την οξεία φάση μεταπίπτει σε χρόνια.

Η απόφραξη πρωκτικών αδένων μπορεί να οδηγήσει σε περιεδρικό απόστημα. Η κλινική εικόνα είναι θορυβώδης με οξύ άλγος στην περιοχή του πρωκτού με συνοδό προπέτεια και ενίοτε με υψηλό πυρετό και ρίγος.

Η οξεία αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης χειρουργικής επεμβάσεως με διάνοιξη και παροχέτευση της πυώδους συλλογής προς ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ο χειρουργός δεν πρέπει όμως να εφησυχάζει.

Μόλις γίνει ύφεση των συμπτωμάτων πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία πυέλου με σκιαγραφικό και εξειδικευμένο πρωτόκολλο ανάδειξης συριγγίων με ανασύνθεση εικόνων.

Αυτή η εξειδικευμένη εξέταση γίνεται στο νοσοκομείο μας και παρέχει την δυνατότητα πλήρους διαγνώσεως της νόσου.

Έτσι, γνωρίζουμε εάν το απόστημα έχει θεραπευθεί πλήρως ή τροφοδοτείται από ένα ή περισσότερα συρίγγια που επικοινωνούν με το παχύ έντερο, πράγμα που θα οδηγήσει σε υποτροπή του.

Σε περίπτωση ύπαρξης συριγγίων η θεραπεία είναι αποκλειστικά χειρουργική με πλήρη καταστροφή αυτών. Αυτό οδηγεί σε πλήρη και οριστική ίαση του ασθενούς.

Η επέμβαση αυτή διενεργείται με περιοχική αναισθησία και στην βάση της κλινικής ημέρας.
Ο ασθενής εξέρχεται της κλινικής την ίδια ημέρα.

Γιάννης Κ.

Θεραπεία Κύστης Κόκκυγος
Εξαιρετικός γιατρός, εξαιρετικός άνθρωπος. Συγχαρητήρια μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι!

Παναγιώτης Δ.

Θεραπεία Αιμορροΐδων
Με ενημέρωσε από την αρχή μέχρι το τέλος για το πρόβλημα που είχα. Με βοήθησε να λύσω το πρόβλημα μου με τον καλύτερο δυνατο τρόπο. Είναι εξαιρετικός γιατρός και συνεννοησημος άνθρωπος. Ευχαριστώ γιατρέ.

Στείλτε Μήνυμα

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ

    © Copyright 2021 Αναστάσιος Καρανδρέας | All Rights Reserved. - weblegends.gr