Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περιεδρικό Συρίγγιο – Περιεδρικό Απόστημα

syri

Οι δύο αυτές παθολογικές κλινικές οντότητες περιγράφονται μαζί καθότι συνήθως το περιεδρικό συρίγγιο είναι η κατάληξη ενός περιεδρικού αποστήματος που μετά την οξεία φάση μεταπίπτει σε χρόνια.

Η απόφραξη πρωκτικών αδένων μπορεί να οδηγήσει σε περιεδρικό απόστημα. Η κλινική εικόνα είναι θορυβώδης με οξύ άλγος στην περιοχή του πρωκτού με συνοδό προπέτεια και ενίοτε με υψηλό πυρετό και ρίγος.

Η οξεία αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης χειρουργικής επεμβάσεως με διάνοιξη και παροχέτευση της πυώδους συλλογής προς ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ο χειρουργός δεν πρέπει όμως να εφησυχάζει.

Μόλις γίνει ύφεση των συμπτωμάτων πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία πυέλου με σκιαγραφικό και εξειδικευμένο πρωτόκολλο ανάδειξης συριγγίων με ανασύνθεση εικόνων.

Αυτή η εξειδικευμένη εξέταση γίνεται στο νοσοκομείο μας και παρέχει την δυνατότητα πλήρους διαγνώσεως της νόσου.

Έτσι, γνωρίζουμε εάν το απόστημα έχει θεραπευθεί πλήρως ή τροφοδοτείται από ένα ή περισσότερα συρίγγια που επικοινωνούν με το παχύ έντερο, πράγμα που θα οδηγήσει σε υποτροπή του.

Σε περίπτωση ύπαρξης συριγγίων η θεραπεία είναι αποκλειστικά χειρουργική με πλήρη καταστροφή αυτών. Αυτό οδηγεί σε πλήρη και οριστική ίαση του ασθενούς.

Η επέμβαση αυτή διενεργείται με περιοχική αναισθησία και στην βάση της κλινικής ημέρας.
Ο ασθενής εξέρχεται της κλινικής την ίδια ημέρα.